Добър зъболекар, добър стоматолог

Добър зъболекар означава човек, който възприема като личен интерес здравето на пациентите. Той е заинтересован, но не вманиачен. Той предлага задълбочено изследване на устната кухина и използва рентгенови снимки.

Задълбоченият стоматологичен преглед включва проверка на зъбите, венците, езика, устните, вътрешната страна на бузите, небцето, кожата на лицето и шията, както и чувствителността на врата за анормални лимфни възли и уголемяване на щитовидната жлеза.

Добрият зъболекар също очертава своите констатации в детайли чрез схеми, нагледни материали на подхотящ език, така че пациентът да разбере без да има медицински познания.

Добрият стоматолог прогнозира евентуалното появаване на проблеми и взима предварителни мерки за подтискането им в съответните бъдещи проблемни зони.

Редовните прегледи спомагат да се открият проблемите по-рано и съответно отстранени по-рано, с което се избягват усложнения, изягват се многобройни манипулации и се пестът пари.

Добрият зъболекар изготвя досие и график на пациента, кадето се отбелязва датата на следващият преглед и разбира се састоянието на зъбите до момента.

Добър зъболекар означава лекар, който се интересува от последните открития в денталната медицина, възобновява техниката си и използва най-новите медикаменти в модерната и съвременна медицина.

Цената на стоматологичната работа не е най-добрият начин да се прецени качеството. “Скъпо” не значи “Качествено” и “Качествено” не значи “Скъпо”. Всички знаем как на пазара има стоки (например маратонки), които са на много високи цени, което подсказва на клиента, че те най-вероятно са оригинални, а всъшност са обикновенни копия на оригинала, най-често турски и китайски. Поправете ме ако греша, но например в момента тази тенденция е силно реализирана на бул. Витоша в София. Имаме китайски копия на оригинала на висока цена. Но някои клиенти предполагат, че купуват оригинал поради наследственият висок рейтинг на магазините на този столичен булевард.

добър зъболекар