ИЗБЕЛВАНЕ НА ЗЪБИ: лъчезарна усмивка!

Избелването на зъбите може да помогне за за вашата кариерата дори. Как да постигнете перлено бяла усмивка, обяснява Анна Сименкова, лекар на клиниката “Максима” (Челябинск, Русия).

Социални психолози в Кралския колеж в Лондон открили, че зъбите може да повлияе на това, което ще се постигнете. Както беше установено от проф. Тим Нютън, хората с белоснежна усмивка са за предпочитане да се вземат на работа. Това още веднъж доказва, че хората съдят предимно по външния вид, и едва след това правят оценка на качеството на работатата.

Кой има нужда от избелване на зъбите?

– Днес не е необходимо да се докаже, че здравите зъби се възприемат като символ на просперитет и успех. И един от най-важните показатели за красота са зъбите и че те са бели. За някои това е дадено от природата, но тези щастливи хора не са имунизирани от естествено потъмняване на зъбния емайл. Всеки ден по зъбите, засегнати от много багрила (цигари, чай, кафе, кола, червено вино) засядат всякакви химикали. Така, че е време да се прибегне до професионални избелване на зъбите.

Защо избелването на зъбите трябва да се извършва ?

– На “рафтовете” днес има широка гама от пасти за зъби с избелващо действие. Повечето от тях съдържат в състава си сода или други абразиви. Ефектът от това леко избелване, може да бъде постигнат дори само с четка.

Но последствията могат да бъдат доста лоши. Размиване и увреждане на зъбния емайл, дентин да си разруши, основната тъкан на зъба, незащитен от излагане на действието на бактериите.

Избелването на зъбите с помощта на съвременни професионални системи се основава на използването на вещества, водороден пероксид или карбамид пероксид, които имат коренно различен механизъм на действие. Избелване се постига без да се уврежда зъбния емайл. По време на процедурата, специален гел разпределя кислород, който прониква в дентина и избелва тъмните пигменти, и в същото време не променя структурата на зъба. С този тип избелване може да се промени цвета за шест до осем тоналности (16 на брой) за кратък период от време. И запазването на получения ефект е с дължина на години.

Кои системи за избелване днес са най-ефективни?

– Заедно с ефективност I се отбеляза още една важна за качеството система за избелване – нежното въздействие. Това е, едина от най-добрите до момента – Zoom-2 система.

Тя се състои от калциево съединение, което не само осветява зъбите, но в същото време възстановява повреден емайл. A пълен курс на избелване успешно постига всички видове нежелани промени: разграждане на цвета на зъбите, пигментация, ефектът от пожълтяване. Prmenenie Zoom-2 ще ви накара да забравите за всички проблеми.

Системата използва различен Opalescence, но не по-малко ефективен подход. Доказателство за ефективността му може да бъде, че Opalescence – първата система за избелване, която е получила одобрението на ADA (Американската стоматологична асоциация). Opalescence избелващ заедно с голяма лекота на ползване на имот е различна: при поискване от съзъбие впечатление на пациента направи специална капа, която пациентът може да използва дори и у дома.

Трябва ли да се подготвите специално за процедурата избелване?

– Необходимо е да почистите всички зъби. След това препоръчваме да премине комплекс професионалното здраве.
Добри резултати могат да бъдат постигнати чрез третиране на зъбите с Flow апарати за въздух. В резултат ще бъдат премахнати от повърхностите мека плака на зъбите. В много случаи, след тази процедура се вижда естетически емайл ефект, зъбите стават по-светли и гладки. След това можете да вземете процедурата избелване, след което ще се грижите за зъбите си и посещавате зъболекар на всеки шест месеца за прегледи.