Естетика и козметика

Възстановяване на кариозно увредени зъби с директен бондинг с фотополимери /невидими реставрации/, възстановяване на неправилната форма на зъбите,   диастеми и треми /големи разстояния между зъбите/ с директен бондинг и керамични фасети.

 

Зъбни фасети

 

Фасетите са ултра тънки люспи произведени от керамика (порцеланови) или от смесен материал или от смола, които се поставят в предната част на зъбите. Поставянето на зъбни фасети е идеалена технология за подобряване на външния вид на предните зъби. Фасетите се поставят за да прикрият неподходящ цвят и за да се подобри усмивката.Те са идеални за маскиране на обезцветени пломби в предните зъби. Като цяло, фасетите са много трайни, и практиката показа забележителното им дълголетие когато са правилно поставени и изработени.

 

Порцеланови фасети и фасети от композитна смола

Двете най-често срещаните материали, използвани при производството на зъбни фасети от фотополмерна смола и порцелановите фасети. И двете, порцелановите фасети и композитните фасети могат да бъдат произведени от зъботехник в зъботехническа лаборатория; Композитни фасети могат да бъдат произведени директно на стола в стоматологичния кабинет.

Какво да очаквате с фасети?

За около седмица или две, ще минете през период на приспособяване, докато свикнете с”новите” зъби, които са се променили по размер и форма. Четка и конци се използват ежедневно,най-малко два пъти. След една или две седмици, ние ще ви поканим за профилактичен преглед,където ще проследим състоянието Ви.Фасетите са разумни заместители,пресъздаващи перфектен вид на естествените зъби, не са идеалният заместител. Не е необичайно да видите леки вариации в цвета на фасетите,при по-подробно разглеждане, като това може да се случи, дори и в естествените зъби. Въпреки това, тази процедура може значително да разшири възможностите ви се усмихват и да увеличават самочувствие.

Кой е кандидат за дентални Фасети?

Всеки, който има здрави зъби и нормална захапка може да помисли за дентални фасети. Ако имате някакви кариеси или пародонтално заболяване, те трябва да бъдат разгледани на първо място. Първоначална консултация се препоръчва

 

Предимства на зъбни Фасети

Те изглеждат естествени и красиви. Те са също така изключително трайни. Така че дълготрайна Всъщност, ако имаше травма на зъба, е по-вероятно на зъба ще facture преди връзката на фурнир. И използването на лепило днешните технологии, те може да продължи с години.

 

Недостатъци на зъбни Фасети

След като прилагат, те са окончателни. Вие няма да можете да ги премахнете. Затова е много важно да ги проектира опитен квалифициран зъболекар, за да гарантира, че те съвпадат с останалата част на зъбите и вашите очаквания.

 

Изработване на Фасети

Композитните фасети обикновено се изработват в една посещение. След като зъбът се подготви, зъболекар внимателно оформи и вае от композитен материал фасетата върху зъбите. За керамични фасети се взима отпечатък, кото се изпраща до лабораторияа за производство на фасети и там се изработва от квалифициран зъботехник.

Когато са готови керамичните фасети, зъболекарят поставя всяка една фасета на мястото им върху всеки зъб за да се провери тяхната точност и прилягане,техният цвят и форма . Докато фасетите стоят на зъбите си, прави се анализ на резултатите, като се обръща специално внимание на цвета. В този момент, цвета на фасети все още могат да бъдат коригирани с нюанс на цимента който ще бъдеизползван за залепването .След това фасетите се снемат от устата,почистват се дезинфекцират се и след това се залепят със изключително здрав цимент за зъбите. Цветът не може да бъде променян след като фасетите се залепят.

 

Кой е кандидат за дентална Фасети?

Всеки, който има здрави зъби и нормална захапка може да помисли за стоматологична фасети. Ако имате някакви кухини или венечно заболяване, те трябва да бъдат излекувани преди това. Първоначална консултация се препоръчва .

 

Предимства на Стоматологичен Фасети

Те изглеждат естествени и красиви. Те са също така изключително трайни . Всъщност, ако има травма на зъба, е по-вероятно на зъба да се счупи на друго място,но не и на връзката между фасета и зъб . Днешните композитни смоли създават много добра връзка между залепените повърхности и е много малко вероятно да се наруши връзката между фасетата и зъба.

 

Недостатъци на Стоматологичен Фасети

След като прилагат, те са окончателни. Вие няма да можете да ги премахнете. Затова е много важно да ги проектирана от опитен квалифициран козметичен зъболекар, за да гарантира, че те съвпадат с останалата част на зъбите и вашите очаквания.