дентална хирургия и имплантология

При повечето хора се разрушават мъдреците,тъй като много често няма достатъчно място за поникването им в челюстта . Това води до лошо подравняване, накланяне или задръжка в растежа им.. Трудности при почистване на мъдреците често води до инфекция, болка или подуване в областта.

Не всеки се нуждае от отстраняване на мъдреците . След нашата първоначална консултация ще бъдете информирани дали това е необходимо при вас и колко ще Ви струва това.

Смятам ,че в повечето случаи е препоръчително да се отстраняват мъдреците. Въпреки,че повечето хора си имат предубеждението ,че тези зъби са им необходими,те във времето все повече създават проблеми от различно естество. Отстраняване им често се извършва само под местна упойка .
Изваждане на зъби(екстракция на зъб)-това е една изключително отговорна манипулация,която в повечето случаи се извършва в амбулаторни условия с местно обезболяване.Трудно е да се даде правилна оценка за извършване на екстракцията само чрез оглед на съответния зъб или корен,ето защо се налага и допълнителна сегментна рентгенография за уточняване на вида и метода на отстраняване ,в някои случаи по преценка може да се наложи и допълнително изследване на пациента за алергия към анестетици  и други медикаменти, оперативно изваждане на зъби-задължително се прави силно местно обезболяване  и раната се зашива, поставяне на импланти-извършва се от добре обучен екип и се използва специален сет инструменти за поставянето им,задължително се прави подробен анализ на костта и вида импланта ,който ще се използва, оперативна подготовка за протезиране и имплантиране-тук влизат някои допълнителни оперативни интервенции за подобряване на имплантологичното ложе-аугментация,синуслифт и др.т.е. тогава когато няма достатъчен обем кост,който да поеме денталния имплант.Зъбната имплантология е технология,която е изминала дълъг път. Ние се опитваме да бъдем в челните редици на тази услуга. Сега е възможно да се постигне нормално хранене ,функция и красива усмивка с помощта на зъбните импланти. Извършвам както хирургично поставяне но и възстановяване на зъба. Като хирург, както и като протетик едновременно , пациентите може да получат по-бърз, по-евтин и безпроблемен резултат. Аз ще бъда отговорен за всеки етап от лечението.Всички процедури се извършват на едно място ,което е много е удобно за нашите пациенти.

Един от най-интересните аспекти на денталната имплантология е незабавното(имедиантното) имплантиране. Когато има достатъчно костна плътност и обем,е възможно да се постави имплант и да се възстановява зъба в същото време с временна корона. Това спестява разходи, тъй като отрича използването на временна протеза. Има по-малък дискомфорт, тъй като се избягва операция на 2-ри етап за разкриването на имплантите.
По желание на пациента оперативните интервенции могат да бъдат извършени със седация под контрола на анестезиолог. Някои хора могат да имат „прекомерно големи венци“ вследствие на което се получава „венечна усмивка“ . Оформяне на венците може да се направи обикновено в две посещения,но може и в едно .