Профилактична грижа за зъбите, почистване с конец

През последните години в медиите (печатни и електронни) се наблюдава безпрецедентен интерес в различните програми, насочени към поддържане на оралното здраве, и различните им предимства. Бейл литературни издания, от статии във вестниците и гигабайти в Интернет – пространство, посветена на въвеждането в съзнанието на хората важна информация за необходимостта да се поддържа здравето на устната кухина и неговата връзка с общото състояние на здравето. Тази статия е опит да погледнем ситуацията от другата страна, като се вземе предвид цялата значимост на проблема.

Състоянието и структурата на зъбите и венците е приспособен да функционира, както за естетика и ефективно възпроизвеждане на реч така и са показател за цялостното здраве на човека. Първите признаци на заболяване и изменения в общото здравословно състояние може да повлияе на състоянието на зъбите и венците, в резултат на увреждане или унищожаване. Заболяванията на зъбите и венците често се появят на места между зъбите, така наречените “интерпроксималните” (района между два зъба). Защото плака формира в това пространство, като правило, отстраняват с четка за зъби и зъбни конци за почистване на междузъбните пространства, изискващи висока мотивация и някои човешки умения.

Като се вземат предвид всички тези факти, трябва да се заключи, важността на спазването на внимателен хигиена на устната кухина. Всеки е наясно от необходимостта да си миете зъбите два пъти на ден. В допълнение, за да се постигнат добри резултати, използвайте конец за зъби ежедневно, интердентални четки, клечки за зъби и напоителните системи. Добро почистване на зъбите, е трудно да се постигне само с четка за зъби. Може ефективно да се извършва с помощта на по-горе механично отстраняване междузъбното плака.

Почистването с конец е изключително важно за да се поддържа оралното здраве и профилактика на зъбния кариес, и поддържане на здравето на пародонта (заболяване на венците). Зъбения конец е достъпен и лесен за използване. Тези инструменти спомагат почистването на междузъбните пространства, като по този начин се предотврати по-нататъшно влошаване на състоянието на зъбите и венците.

В допълнение към по-горе методи на почистване с конец е важно да се използват други средства за отстраняване на плака, като устата изплаквания. Тези инструменти за премахване на лошия дъх (халитоза), и инхибира растежа на микроорганизми, които причиняват развитието на различни заболявания.

Важно е да се разбере значението на тези продукти за почистване на зъбите, тъй като те предоставят орално здраве и поддържане на бяла усмивка. Като следвате тези съветите по-горе и ще намерите здраве и самочувствие.

flossing

 

Автор: Д-р Кумарсвами А., доктор по медицински науки, от университета в Северна Каролина, член на Съвета на директорите на Международната академия по пародонтология, училище по стоматология институт на име Маулана Азада, член на изпълнителния комитет на държавата зъболекарски съюз Махараштра.