Профилактична грижа за зъбите, почистване с конец

През последните години в медиите (печатни и електронни) се наблюдава безпрецедентен интерес в различните програми, насочени към поддържане на оралното здраве, и различните им предимства. Бейл литературни издания, от статии във вестниците и гигабайти в Интернет – пространство, посветена на въвеждането в съзнанието на хората важна информация за необходимостта да се поддържа здравето на устната кухина и неговата връзка с общото състояние на здравето. Тази статия е опит да погледнем ситуацията от другата страна, като се вземе предвид цялата значимост на проблема.

Състоянието и структурата на зъбите и венците е приспособен да функционира, както за естетика и ефективно възпроизвеждане на реч така и са показател за цялостното здраве на човека. Първите признаци на заболяване и изменения в общото здравословно състояние може да повлияе на състоянието на зъбите и венците, в резултат на увреждане или унищожаване. Заболяванията на зъбите и венците често се появят на места между зъбите, така наречените „интерпроксималните“ (района между два зъба). Защото плака формира в това пространство, като правило, отстраняват с четка за зъби и зъбни конци за почистване на междузъбните пространства, изискващи висока мотивация и някои човешки умения.

Като се вземат предвид всички тези факти, трябва да се заключи, важността на спазването на внимателен хигиена на устната кухина. Всеки е наясно от необходимостта да си миете зъбите два пъти на ден. В допълнение, за да се постигнат добри резултати, използвайте конец за зъби ежедневно, интердентални четки, клечки за зъби и напоителните системи. Добро почистване на зъбите, е трудно да се постигне само с четка за зъби. Може ефективно да се извършва с помощта на по-горе механично отстраняване междузъбното плака.

Почистването с конец е изключително важно за да се поддържа оралното здраве и профилактика на зъбния кариес, и поддържане на здравето на пародонта (заболяване на венците). Зъбения конец е достъпен и лесен за използване. Тези инструменти спомагат почистването на междузъбните пространства, като по този начин се предотврати по-нататъшно влошаване на състоянието на зъбите и венците.

В допълнение към по-горе методи на почистване с конец е важно да се използват други средства за отстраняване на плака, като устата изплаквания. Тези инструменти за премахване на лошия дъх (халитоза), и инхибира растежа на микроорганизми, които причиняват развитието на различни заболявания.

Важно е да се разбере значението на тези продукти за почистване на зъбите, тъй като те предоставят орално здраве и поддържане на бяла усмивка. Като следвате тези съветите по-горе и ще намерите здраве и самочувствие.

flossing

 

Автор: Д-р Кумарсвами А., доктор по медицински науки, от университета в Северна Каролина, член на Съвета на директорите на Международната академия по пародонтология, училище по стоматология институт на име Маулана Азада, член на изпълнителния комитет на държавата зъболекарски съюз Махараштра.

Подобни страници: